Issoudun 24-7-2016  - Opnieuw liet de 'Bourges 245' afgelopen zondag zien in de kopgroep te kunnen vliegen. Op de laatste dagfondvlucht die meetelt voor de kampioenschappen was deze formidabele duivin weer de eerste van het hok en eerste bij de plaatselijke club Steeds Verder. Onder eerlijke vliegomstandigheden wist ze in minder dan 9 uur vliegen de hemelsbreed 657 kilometer te overbruggen.

Wat de 'Bourges 245', die vorig jaar al een eerste prijs op Bourges vloog dit jaar op de dagfondvluchten heeft laten zien  is - net als vorig jaar trouwens - ver boven gemiddeld. Op de eerste vlucht van het seizoen vanuit Melun was het gelijk al raak: een 1e in de vereniging, een 3e in de Kring en een 11e in de Regio tegen 1848 duiven. Op vlucht twee vanuit Chateaudun was ze weer eerste op het hok, nu met een 5e in de vereniging, een 20e in de Kring en een 68e in de Regio tegen 1447 duiven. Vlucht nummer 3 kwam ze net na de prijzen binnen. Maar op de vierde dagfondvlucht vanuit Chateauroux herpakte ze zich met een 6e in de vereniging, een 41e in de Kring en een 152e in de Regio tegen 1006 duiven. Op de laatste vlucht vanuit Issoudun was het weer helemaal top met opnieuw een 1e in de vereniging, een 7e in de Kring en een 15e in de regio tegen 798 duiven.

De 'Bourges 245' werd net als alle andere duiven dit jaar op nest gespeeld. Ingekorfd op een jong van een week was ze sterk gemotiveerd om op deze vlucht met volle 'drive' af te leggen en opnieuw de eerste prijs in de wacht te slepen. Bij aankomst was nauwelijks aan haar te zien dat ze meer dan 8,5 uur vliegen achter de rug had.

Met deze prestatie stelde ze tevens een paar mooie plekken veilig voor het Duifkampioenschap Dagfond. In de vereniging werd ze met (ruime) voorsprong Asduif op dit onderdeel. In Kring 6 behaalde ze de 2e plaats en in de Regio Noord-Oost sloot ze af met een nette 10e plaats in de rangschikking.

 

   
© Bram Scherpenzeel