Blois 25-06-2016 - Het weer zat de duiven opnieuw niet mee zaterdag op de derde dagfondvlucht. Net als 14 dagen terug vanuit Chateaudun vormde een vrijwel onafgebroken regengebied een ernstige belemmering voor een mooi en eerlijk concours. Tot in Nederland ging het allemaal zonder bijzondere hindernissen. 

Na het optrekken van de nevel en lage bewolking kon zaterdagmorgen in Blois om 7.30 uur gelost worden en vertrokken de duiven rap in de goede richting. Ook onderweg waren de weersomstandigheden goed: halfbewolkt met een kalme NW wind. Ideale omstandigheden voor een dagfondvlucht waarbij de duiven op eigen kracht hun kwaliteiten kunnen laten zien.

Eenmaal aangekomen in Nederland werd het echter geheel anders. Een door geen van de weersinstituten voorziene regenzone ontstond in het gebied van Noord Brabant en Gelderland richting noordoosten en vormde een ware blokkade om de thuishokken op een eerlijke manier te bereiken. Aan de aankomsten op de afdelingsuitslag is duidelijk te zien waar nog duiven enigszins door konden komen: grofweg een strook van Nijmegen door de Gelderse Vallei richting IJsselmeer tot aan Genemuiden.

De eerste duif hier op het hok was de '225', een 3-jarige doffer op nest gespeeld (groot jong en eieren van een week), de 2e aankomst in de vereniging. De '225' vloog van de 8 inkorvingen dit jaar 7 x zijn prijs en was nu onder barre omstandigheden de snelste van het hok. De '225' is een directe afstammeling van de 'Bonte Wittik', één van de betere vlieg- en kweekduiven van de laatste jaren. Binnen 2 minuten volgden nummer 2 en 3: de 'Kleine 262' , de ontdekking op de dagfond van vorig jaar en de '224' een zoon van de 'Schalie 306' die zijn sporen ruimschoots verdiende op de dagfond, maar vorig jaar zwaar gehavend thuiskwam na een aanval van mevrouw de sperwer.

Van de 10 ingekorfde duiven op Blois vlogen er 5 in de prijzen (50%) in alle spelverbanden. De score in Kring 6 van de GOU Noord-Oost was: 13,14,15,40,49 tegen 720 duiven.

   
© Bram Scherpenzeel