Melun 28-05-2016 - De winnares van Bourges vorig jaar was niet voor niets als getekende ingekorfd voor de eerste dagfondvlucht van 2016. Van deze vlucht die afgelopen zaterdag niet zoals gepland vanuit Gien, maar Melun vervlogen werd arriveerde deze blauwbonte duivin om 20.01 uur op de klep. Het bleek een 1e in de vereniging, een 3e in de Kring en een 11e in de Regio te zijn ...

Een prachtige prestatie derhalve van de NL13-1855245 - op nest gespeeld en ingekorfd op eieren die op het punt stonden uit te komen.

Voor het eerst wordt dit jaar op nest gespeeld bij wijze van experiment. Of dit een goede keuze is zal nog moeten blijken. In ieder geval liet de winnares van Melun zien dat ze voldoende gemotiveerd was om aan de kop van het peloton de koers aan te geven. Tot de tweede dagfondvlucht zullen de vliegduiven in ieder geval nog op nest gespeeld worden. Daarna wordt de balans opgemaakt en wellicht dat de ploeg alsnog op (dubbel)weduwschap gespeeld zal worden.

De overwinning op Melun met als kopprijs een 22e plaats tegen bijna 4000 duiven was natuurlijk een mooie opsteker, toch waren de prestaties van de overige duiven net niet goed genoeg voor de absolute top. Het blijft dus nog even aanzien wat de volgende dagfondvlucht zal brengen.

   
© Bram Scherpenzeel