Chalon en Champagne 27-06-2015 -  De vlucht uit Chalon en Champagne liep uit op een grote teleurstelling. Door pure pech werden op deze vlucht, waarvoor ik vanwege een korte midweek vakantie slechts enkele duiven inkorfde, geen punten verzameld ...

Alhoewel ik niet voor kampioenschappen speel, maar me voornamelijk toeleg op de 5 of 6 dagfondvluchten, gaat het op de vitesse en midfond dit jaar zodanig goed dat dit tot nu toe op deze onderdelen een mooie score in de Kring oplevert. En als je dan in Kringverband tussen 80 tot 90 liefhebbers na vier wedstrijden bij de aangewezen rangschikking op plaats twee staat, dan wordt je toch wel wat meer gemotiveerd om op dit onderdfeel mee te dingen naar een topplaats.

Dus werd afgelopen zaterdag met extra spanning uitgekeken naar de 'Witpen 090' die, opnieuw in goede doen, als eerstgetekende werd ingekorfd. Zoals gebruikelijk werd op tijd het kloksysteeem aangezet en gecontroleerd en alles bleek in orde. Dus kon het wachten beginnen ... Het kloksysteeem dat bij mij zo'n 20 meter van de hokken verwijderd is, werd om 16.10 uur nog eens gecontroleerd en alles was oké.

Toen de eerste duif precies uit de goede richting over de voor ons huis liggende akker aankwam, de vleugels kneep en op de klep belandde, bleek dit de 'Witpen 090' te zijn, die als eerstgetekende haast maakte om naar binnen te gaan. Nog even snel een controle op het display, maar wat bleek: geen constatering. Het display vertoonde geen ringnummer, geen aankomsttijd, geen vluchtnummer, etc. Helemaal niets te zien, maar wel te ruiken.

Net tussen de laatste klokcontrole en de aankomst van de eerste duif had de transformator het begeven. De schroeilucht verraadde de oorzaak: doorgebrand. Aangezien zo iets - gelukkig - maar zelden gebeurt, had ik ook geen voorzorgsmaatregelen genomen door een reserve trafo paraat te hebben.
Dus op deze vlucht wel de eerstgetekende voorop, maar geen constatering en geen punten.

Overmacht zullen we maar zeggen. Pure pech. En ... weg de mooie rangschikking op de midfond.

Op naar volgende week Nationaal Chateauroux - als die tenminste doorgaat vanwege de te verwachten tropische temperaturen !!??

 

   
© Bram Scherpenzeel