Soissons 13-06-2015 - Zaterdagmorgen was het geduld oefenen voordat de duiven in Soissons van start konden. Op de losplaats was het met halfbewolkte hemel vanaf 8 uur prima weer, maar de bottleneck zat in België. Doordat een regengebied zich tergend langzaam in noordelijke richting verplaatste, kon niet eerder dan om 11 uur het startsein worden gegeven.

Het startsein om 11 uur was door de lossingsverantwoordelijken goed gekozen, zo bleek ook achteraf, want de derde midfondvlucht van het seizoen werd een hele snelle. Gedreven door een stevige zuidwesten wind haalden de eerste duiven snelheden van meer dan 100 km/u. Op de kortste afstanden van de afdeling waren de duiven na goed drie uur vliegen al weer thuis en had het regengebied zich inmiddels naar de noordelijke provincies verplaatst.

Op eigen hok meldde zich om 14.30 uur de eerste duif. Het was de 'Witpen 090', een 3 jarige duivin die dit seizoen goed op dreef is en 14 dagen geleden vanuit Sezanne eveneens als eerste op het hok aankwam en toen als eerstgetekende een derde plaats in de vereniging behaalde. Nu op Soissons stond ze opnieuw als eerstgetekende op de inkorflijst en was bij aankomst goed voor een 6e plaats tegen 241 duiven in de vereniging. In de Kring werd het een 23e tegen 1126 d. De afstamming van deze duif is beschreven in het verslagje van 14 dagen terug. Als tweede aankomst meldde zich de 'Bonte 235', een 2-jarige doffer die nu voor de derde achtereenvolgende week een (kop)prijs vliegt, waaronder Gien en - vorige week - Chateaudun en aanstaande donderdag ingekorfd zal worden voor Bourges.

Vanwege een gouden bruiloftsfeest in familiekring kon ik de duiven vanuit Soissons niet zien aankomen en dus ook niet melden op de verenigingssite. Hierdoor was het spannend hoe de aankomsten waren verlopen en kon ik 's avonds op de Compuclub-uitslag te weten komen welke duiven binnen de 'prijzen' waren gearriveerd. De uitslag in de vereniging was: 6,16,30,31,33,42,43. In de kring tegen 1126 d. was de score: 23,63,123,125,140,177 en 178. Een prijspercentage van 37%.

   
© Bram Scherpenzeel