Duiven uit Meer (125 km) volgen elkaar razendsnel op: eerste 4 aankomsten binnen 1 minuut geconstateerd. 'Blauwe Sproetkop' wéér als eerste op hok.

Evenals voorgaande weken speelden de weersomsatndigheden de lossingen ook deze vlucht niet in de kaart. Steeds maar weer opkomende regengebieden met vaak stortregen een soms ook hagel maakten het lossen in Tessenderlo niet mogelijk. Na aanvankelijk wachten werd in de loop van de ochtend besloten uit te wijken naar een meer westelijk gelegen losplaats. Na aanvankelijk richting Duffel gereden te zijn werd het uiteindelijk Meer bij de Nederlands-Belgische grens waar de omstandigheden om te kunnen lossen het gunstigst leken. Het wachten was echter op een regengebied dat eerst nog moest passeren. Toen dit gebied met zware regenbuien voorbij was kon tenslotte toch nog om 15.50 uur gelost worden. Vlak achter de oostwaards trekkende buien aan snelde het peloton duiven huiswaarts.

De eerste duif die aankwam boven het hok was het 'Blauwe Sproetkop', dezelfde duivin die 14 dagen terug vanuit Boxtel ook nummer één was. Direct volgden drie hokgenoten en al snel waren binnen een half uur de meeste duiven weer vanuit Meer teruggekeerd.

De uitslag in de Kring Apeldoorn tegen 1423 duiven was: 37,38,42,43,60,72,81,105,122,220,356 met een prijspecentage van 58%. Evenals vorige week kwamen de jaarlingen in verhouding uitstekend af.

   
© Bram Scherpenzeel