Oktober 2018Met 3 vluchtoverwinningen en twee plaatsen op Teletekst was het dagfondseizoen 2018 een jaar om zeer tevreden over te zijn. Echter, vlak voor het vliegseizoen zag het er niet naar uit dat het met de kweek en de vluchten nog wat worden zou ...

Oktober 2018 - Seizoen 2018 was voor het Team Freek Wagenaar voor het derde achtereenvolgende jaar zeer succesvol. In de Kring Apeldoorn (Kring 6) werd met ruime voorsprong het Kampioenschap jonge duiven binnengehaald en eindigde het team bij de aangewezen kampioenen op de 3e plaats.

 Laon 08-09-2018 - Op de laatste vlucht van het seizoen was het opnieuw de 'Kleine 262' die voor de overwinning zorgde. Met een 1e in de vereniging, 4e in de Kring en 14e in de Regio tegen 2337 duiven zette deze 5-jarige doffer een overtuigende punt achter zijn succesvolle carrière als vliegduif.

Chateauroux 21-07-2018 - Nationaal-sectoraal Chateauroux werd een zware. Niet alleen de hoge temperaturen, maar ook gebieden met lage bewolking en soms forse buien waren obstakels waar de duiven onderweg mee te maken kregen. Door het niet inzetten van onze favoriete duif 'De Gieniale' die dit jaar nog niet gemist had en op Gien een 1e Teletekst vloog was het extra afwachten of er op deze laatste officiele dagfondvlucht een vroege duif gedraaid zou worden.

   

Laatste nieuws  

Team Freek Wagenaar ook in 2018 zeer succesvol

Met een 1e plaats onaangewezen en 3e aangewezen in Kring 6 van Regio Noord-Oost lieten de jonge duiven zich weer van hun beste kant zien. En Freek als kundig manager niet minder.

Lees meer...

'De Kast' via Breda thuis van Chateauroux

Van de laatste dagfondvlucht Chateauroux strandde de geroutineerde '226' in Breda. Zondagmiddag kreeg ik een telefoontje. De man aan de lijn vertelde dat er een duif bij zijn buurvrouw in de kamer zat. De duif was erg mak, maar toen buurvrouw hem wilde pakken

Lees meer...

TeleTekstduiven Gien beide taartduiven

Sommige liefhebbers zijn van mening dat duiven in hun geboortejaar goed opgeleerd moeten worden en veel vliegervaring moeten opdoen. Met deze stelling ben ik het in zoverre wel eens dat een gedegen leerschool als jonge duif grote voordelen heeft, echter dat het ook anders kan bewezen de eerste 2 aankomsten van Gien afgelopen zaterdag.

Lees meer...
   
   
© Bram Scherpenzeel