september 2020 - Het seizoen 2020 gaat de boeken in als een ongekend succesvol jaar voor Freek Wagenaar. Teletekstvermeldingen hebben een magische uitstraling en het is dan ook een prestatie die bewondering oogst als je naam 5x prijkt op de teletekstaffiches. 1x op Laon, 1x op Morlincourt en als klap op de vuurpijl niet minder dan 3x  (van de top 5) op Nanteuil.

Zoals bekend leverde ik half maart de eerste ronde hier gekweekte jonge duiven bij Freek af. Ze waren goed opgekomen en Freek had er zijn hok 2 voor gereserveerd. Na een intensief opleerprogramma van vele keren wegbrengen - stap voor stap - en een gedegen verzorging was het dan eind augustus eindelijk zover dat de mooiste vluchten eraan kwamen. Vanwege de coramaatregelen werden er dit jaar geen officiele NPO vluchten gehouden, maar ook zonder dat zijn de laatste 3 jonge duivenvluchten toch wel de vluchten waarop de duiven zich gaan onderscheiden. Zo is het in ieder geval in mijn optiek als dagfondspeler.

Alle drie vluchten werden voor Freek zeer succesvol. Als dan blijkt dat de duiven die deze sublieme teletekstprestaties neerzetten in hoofdzaak hier gekweekt zijn is dat een dubbel genoegen.

Op Loan stonden 5485 duiven in concours en werd Freek 2e met de 20-1244457. Deze jonge doffer had zich al verschillende keren goed laten zien.
De vader is een rechtstreekse uit één van de beste kweekkoppels van de laatste jaren. Jongen hieruit, dus broers/zussen van de vader van de 457, werden 2e asduif jong 2018 en vlogen kopprijzen op de zware midfond en dagfond. Vorig jaar vloog een zusje (de Pien 19-642 een 3e van Sens in de Kring en een 4e van Niergnies van 2222 d.) De vader van de TT-winnaar is dus eigen kweek uit de 16-246 x een duivin van de combinatie Geurtz uit Haalderen. De moeder van de TT-winnaar leende ik van clubgenoot Albert Hendriksen en komt van de combinatie Frank en Henk Jacobs uit Broekland.

Op Morlincourt stonden 4365 duiven in concours en haalde Freek de 1e teletekstvermelding met de 20-1244458. Deze eveneens jonge doffer is de nestbroer van de hierboven beschreven winnaar van Laon. Een uitzonderlijke prestatie dat 2 weken na elkaar 2 broers teletekst halen!

Op Nanteuil namen 3651 duiven deel aan het concours. Dit werd voor Freek en mij een onvergetelijke score met 3 teletekstplaatsen. Tweede duif van het concours werd de 20-1244408 gekweekt in Wijchen uit een duif van Appie Jurriens, Zutpen en Cindy een topduif uit eigen kweek. De tweede vermelding was voor 20-1244458, de zelfde duif die een week eerder de concours- en teletekstwinnaar was van Morlincourt. De derde duif bij Freek (5e teletekst) was de hier gekweekte 20-1244482 wiens vader komt uit een duif van Enst Woustra x een duivin van Hans en Evert Jan Eijerkamp. De moeder van de 482 kocht ik vorig jaar op een bon van Frank en Henk Jacobs uit Broekland (Jawel opnieuw deze combinatie!) uit topduiven van Johan Nibbelink, Goor x Gerard Kok, IJsselmuiden.

Samengevat: 5 Teletekstvermeldingen - 4x met een hier gekweekte jonge duif. Alle lof voor Freek en een bekroning voor alle inzet bij het begeleiden, opleren en verzorgen. Top!

   

Laatste nieuws  

Freek Wagenaar Nationaal Kampioen jonge duiven

Als kroon op de prachtige prestaties van dit seizoen kwam afgelopen week het bericht dat Freek de titel Nationaal Kampioen

Lees meer...

Grootmeester Freek Wagenaar

Een uitzonderlijk resultaat zette Freek neer op de slotvlucht vanuit Nanteuil. Met 20 jonge duiven mee waarvan er zich 19 in de prijzen wisten te klasseren

Lees meer...

Fenomenaal op Niergnies

Op natourvlucht Niergnies behaalde Freek Wagenaar een werkelijk fenomenale uitslag.
Regionaal tegen 2222 duiven scoorden zijn jonge duiven: 1,3,4,12,14,15,16,17,20, 22,35,36,37,40,52,79, enz. 

Lees meer...
   
   
© Bram Scherpenzeel