Oktober 2018Met 3 vluchtoverwinningen en twee plaatsen op Teletekst was het dagfondseizoen 2018 een jaar om zeer tevreden over te zijn. Echter, vlak voor het vliegseizoen zag het er niet naar uit dat het met de kweek en de vluchten nog wat worden zou ...

Eind februari toen ik plotseling in het ziekenhuis belandde vanwege een acute hartinfarct, zaten de meeste koppels net op eieren maar waren nog niet allemaal bakvast. Door de spontane hulp van club- en teamgenoot Albert Hendriksen die direct de verzorging overnam, werd de kweek in goede banen geleid en werd de schade door verkeerd vliegen en kapotte nesten tot een minimum beperkt. Zo kon de kweek grotendeels volgens planning doorgaan en kon nog net voor het vliegseizoen de vliegploeg, die de hele winter niet losgeweest was, toch nog opgeleerd worden ter voorbereiding op de dagfondvluchten. En, last but not least, konden volgens afspraak ruim 40 jonge duiven eind maart bij Freek afgeleverd worden.

De dagfondvluchten verliepen boven verwachting.

Op de openingsvlucht vanuit Pithiviers was het de 'Meluni' die begon met een 7e in de Kring tegen 548 d., in de regio een 19e tegen 1491 duiven. Verder 50% prijs (6 vd 12).

De tweede vlucht Gien werd met 2 plaatsen op TeleTekst de mooiste uitslag van het hele jaar. Zowel in de kring als in de regio werden het de plaatsen 1 en 2 tegen 1158 d. De 'Gieniale' was echt een topper op deze vlucht met een 8e plaats in de hele afdeling tegen 5615 duiven. Goede tweede met eveneens een teletekstnotering was de 'TT 062'. Het hok had duidelijk de vorm te pakken met 2 TeleTekstplaatsen en 60% prijs (6 vd 10).

Op vlucht nummer 3 vanuit Chateaudun ging het iets minder qua kopprijzen. In de kring werd 'slechts' begonnen met 23e prijs. Opnieuw was het de 'Gieniale' die als eerste arriveerde. Wel werd dit de vlucht met het hoogste prijspercentage van 75% (6 vd 8).

Op de zeer pittige Bourges werd opnieuw een heel mooie uitslag behaald met 2 duiven in de top van van de Kring. Winnaar werd nu de 'TT 062' die op Gien al een TeleTekstnotering op zijn prestatielijst zette. Eén minuut later arriveerde 'René' die als beloftevolle jaarling in de voetsporen van zijn vader 'Witwang' lijkt te gaan. Met 4 van de 9 duiven in de prijzen (45 %) op deze zware vlucht is er alle reden om zeer tevreden te zijn.

 De laatste vlucht vanuit Chateauroux werd een matige score. Wel werd begonnen met een 6e plaats in de Kring, maar de volgende duiven lieten te lang op zich wachten. Winnaar werd de geroutineerde 'Kleine 262' die ook dit jaar op de dagfondvluchten weer 100% scoorde met 5 x prijs van 5 vluchten.

Al met al kan teruggezien worden op een mooi dagfondseizoen met pittige vluchten, hoge prijspercentages en 2 teletekstnoteringen. En dat, terwijl de 'Meluni' van Chateadun helaas niet meer thuiskwam en de 'Gieniale' na 3 vluchten noodgedwongen werd thuisgehouden.

   

Laatste nieuws  

Fenomenaal op Niergnies

Op natourvlucht Niergnies behaalde Freek Wagenaar een werkelijk fenomenale uitslag.
Regionaal tegen 2222 duiven scoorden zijn jonge duiven: 1,3,4,12,14,15,16,17,20, 22,35,36,37,40,52,79, enz. 

Lees meer...

Team Freek Wagenaar ook in 2018 zeer succesvol

Met een 1e plaats onaangewezen en 3e aangewezen in Kring 6 van Regio Noord-Oost lieten de jonge duiven zich weer van hun beste kant zien. En Freek als kundig manager niet minder.

Lees meer...

'De Kast' via Breda thuis van Chateauroux

Van de laatste dagfondvlucht Chateauroux strandde de geroutineerde '226' in Breda. Zondagmiddag kreeg ik een telefoontje. De man aan de lijn vertelde dat er een duif bij zijn buurvrouw in de kamer zat. De duif was erg mak, maar toen buurvrouw hem wilde pakken

Lees meer...
   
   
© Bram Scherpenzeel