Zoals vaker kenmerkten de weersomstandigheden zich ook in het seizoen 2015 door veel wisselvalligheid. Meer dan eens moesten de duiven op de losplaats wachten op beter weer, soms tot de zondag. Een enkele keer was het weer westelijk gelegen beter en werd er verkast. Soms werd er ook naar een dichterbij gelegen losplaats gereden, zodat er toch nog geconcourst kon worden. Eén vlucht werd door de NPO afgelast en op één natourvlucht kwamen de duiven terug naar huis.

De dagfondvluchten waren niet gemakkelijk. Meestal kwam de wind uit de noordhoek en liepen de temperaturen zeer uiteen. De op 2 juli geplande Nationale vlucht uit Chateauroux werd wegens tropische temperaturen afgelast en verplaatst naar 14 dagen later. Hierdoor kwam de geplande vlucht uit Tours te vervallen en bestond het officiële vliegprogramma slechts uit 4 eendaagse fondvluchten. Om die reden werd ook nog ingekorfd voor de Noordelijke Unievlucht vanuit Argenton (710 km) op 1 augustus.

Twee duiven vlogen zich dit seizoen bijzonder in de kijker:

In de eerste plaats was dat de 'Bourges 245', de overwinnaar van Bourges. Deze 2-jarige duivin werd 12 x ingekorfd en vloog daarvan 9 x prijs, waarvan een 1e van Bourges, een 2e van Argenton en een 3e van Chateaudun.

De andere uitblinker was de 'Kleine 262'. Dit doffertje vloog dit jaar als 2-jarige niet minder dan 12x prijs, waarvan een 2e van Chateauroux, een 3e van Isnes en een 4e van Argenton. Met deze prestaties werd de 'Kleine 262' die tot nu toe uitsluitend op de snelheidsvluchten mee ging de 'ontdekking' op de dagfond.

We kunnen terugzien op een mooi dagfondseizoen met de overwinning op een pittige vlucht uit Bourges en op alle vluchten in de kop van de uitslag. Zie voor de uitslagen bij 'Prestaties' links in de menubalk.

Voor een uitvoeriger verslag van het seizoen leest u meer onder 'Vliegseizoen'.

 

   
© Bram Scherpenzeel