Clubgenoot Dennis Koers beleeft dit jaar een fantastisch seizoen. Vooral bij het spel met jonge duiven blinkt hij uit. Veelvuldig opleren en een strikte begeleiding leverde hem het kampioenschap onaangewezen op in Regio Noord-Oost van de GOU. Een prachtige prestatie. Eén van de duiven die bijdroeg tot dit resultaat was de NL15-1414293 - een kleinzoon van de 'Bartoli 154' en één van de betere kweekduiven hier op het hok.

Dennis Koers, die nog aan de opbouw van z'n hokbestand bezig is kon dit voorjaar nog wel een paar duiven om uit te kweken gebruiken. Zo bracht ik hem o.a. de NL13-1855338, een rechtstreekse zoon van kweekduif 'Bartoli 154' die met diverse duivinnen al tal van goede vliegduiven heeft voortgebracht. De moeder van de '338' is overwegend van het Koopman-soort met illustere voorouders als 'Kleine Dirk' en zijn broer 'Mighty Man'. Een andere topper uit de lijn van moederskant is de befaamde 'Ché', behorend tot de beste kwekers bij Hans en Evert-Jan Eijerkamp.

De jonge duif van Dennis Koers, de NL15-1414239, heeft dus een sublieme afstamming. In dat opzicht is het niet verwonderlijk dat deze jonde duif zich in het jaar van zijn geboorte van z'n goede kant laat zien. Dit zijn de prestaties in kringverband: Duffel 23e van 1220 d., Feluy 22e van 823 d., St Quentin 21e van 632 d. en Nanteuil 27e van 505 d. wat resulteerde in een 3e plaats in de vereniging en 8e in de kring bij het duifkampioenschap.

Prestaties die er wezen mogen en de felicitaties zijn voor Dennis!

 

 

   
© Bram Scherpenzeel