Evenals vorig jaar werd ook in 2017 op de Dagfond het hoogste treetje op het podium behaald bij  PV Steeds Verder en 3e onaangewezen in de Kring 6. De duiven waren ook dit jaar weer goed op dreef en boekten met ruime punten voorsprong zowel het onaangewezen als het aangewezen kampioenschap in de vereniging.

Het was een betrekkelijk kleine ploeg die de punten voor het dagfondkampioenschap bijeenvloog. Op 6 vluchten werden in totaal 65 duiven ingezet. Bovendien was vlak voor het vliegseizoen de beste dagfondduif van de laatste jaren - de Jolie 245' - ten prooi gevallen aan de havik. Deze duivin, die meestal als eerste getekend stond was een vaste waarde op de dagfondvluchten. Maar desondanks wisten de duiven gerekend over alle vluchten 40% prijs te vliegen en opnieuw het kampioenschap veilig te stellen.

Van de hier gekweekte jonge duiven die bij Freek Wagenaar aan de wedvluchten meededen maakte 'Prem' een wel héél mooie start.
Deze lichtkras doffer vloog op de eerste 5 jonge duivenvluchten even zoveel malen prijs. Op de eerste officieuze klokvlucht vanaf Venlo was het meteen goed raak met een 4e plaats van 433 duiven. Een prachtige 1:100 prijs ... om te beginnen

Peronne 13-8-2017  De trend van seizoen 2016 wordt voortgezet. Opnieuw plaatst een hier gekweekte duif zich op TeleTekst voor het Team Freek Wagenaar. Werd vorig jaar al 2 maal een 5e plaats TeleTekstpositie behaald, dit jaar ging er nog een schepje bovenop en werd op de NPO vlucht uit Peronne de 1e plaats bemachtigd.

Het dagfondseizoen 2017 kan de boeken in als een niet bijzonder zwaar seizoen. De weersomstandigheden waren zeer gevarieerd met vrijwel geen bewolking op de eerste 2 vluchten Gien en Chateaudun tot geheel bewolkt weer op de beide Bourgesvluchten en een stevige staartwind op Chateauroux. Ook dit jaar werd weer meegedaan aan de NU-vlucht Issoudun als afsluiter het eerste weekend van augustus. Dit was de enige vlucht die werd uitgesteld naar de zondag.

   

Laatste nieuws  

Twee jonge uitblinkers naar kweekhok

'Regeren is vooruitzien'; een bekend gezegde dat ook geldt in de duivensport. Voor Team Freek Wagenaar betekent regeren ook investeren. En wel investeren in jonge kwekers. Twee toppers die dit jaar  als jonge duif uitmuntend presteerden bij Freek Wagenaar zijn 'Prem' en 'Jarno' - beide hier gekweekt.

Lees meer...

Team Freek Wagenaar 4e hokkampioen jonge duiven GOU

Na een zeer succesvol 2016 waarin Freek kampioen werd van de totale GOU scoorde Team Freek Wagenaar ook in 2017 weer grandioos.

Lees meer...

Freek Wagenaar Kampioen Jonge Duiven GOU en Kampioen Asduif

Freek Wagenaar gaf alle jonge duivenspecialisten van de GOU dit jaar het nakijken. Door op de Derbyvlucht uit Melun opnieuw een kopprijs te pakken met de 'Melun 257' stelde hij het kampioenschap 2016 veilig. Duifkampioen werd de hier gekweekte 'Marga' 16-1248366.

Hulde voor Freek!

   
   
© Bram Scherpenzeel