Van de hier gekweekte jonge duiven die bij Freek Wagenaar aan de wedvluchten meededen maakte 'Prem' een wel héél mooie start.
Deze lichtkras doffer vloog op de eerste 5 jonge duivenvluchten even zoveel malen prijs. Op de eerste officieuze klokvlucht vanaf Venlo was het meteen goed raak met een 4e plaats van 433 duiven. Een prachtige 1:100 prijs ... om te beginnen

Op Roermond, een week later, zette 'Prem' zijn sprintkwaliteiten voort door van 1685 duiven als 18e te arriveren en een week later deed hij er nog een stevige schep bovenop door op Tongeren op de 7e plaats van 1449 duiven te eindigen. Een week later op Marche nam hij een beetje gas terug met een nette 154e plek van 1219 d., maar de week erop vanuit Chimay ging hij weer helemaal los met opnieuw een 7e plaats nu van 1055 mededingers. Met deze fantastische prestaties (waarvan 2x 1:200 en 1x 1:100) verdient deze snelheidsdoffer in 2018 een plaats in het kweekhok.

'Prem' is een puur kruisingsproduct uit succesvolle (voor)ouders. Zijn vader komt uit een jong van de zeer regelmatige dagfondduif '225' die dit jaar in zijn 5e levensjaar (weer) 5x prijs vloog op 5 dagfondvluchten x een dochter van de kampioensduif van Jan Groot Koerkamp. De moeder van 'Prem' is rechtstreeks afkomstig van Frank en Henk Jacobs uit Broekland uit hun 'Lottermankoppel' met 2x de befaamde 'Ringlose' van Günter Prange. Zie stamboom.

 

   

Laatste nieuws  

Twee jonge uitblinkers naar kweekhok

'Regeren is vooruitzien'; een bekend gezegde dat ook geldt in de duivensport. Voor Team Freek Wagenaar betekent regeren ook investeren. En wel investeren in jonge kwekers. Twee toppers die dit jaar  als jonge duif uitmuntend presteerden bij Freek Wagenaar zijn 'Prem' en 'Jarno' - beide hier gekweekt.

Lees meer...

Team Freek Wagenaar 4e hokkampioen jonge duiven GOU

Na een zeer succesvol 2016 waarin Freek kampioen werd van de totale GOU scoorde Team Freek Wagenaar ook in 2017 weer grandioos.

Lees meer...

Freek Wagenaar Kampioen Jonge Duiven GOU en Kampioen Asduif

Freek Wagenaar gaf alle jonge duivenspecialisten van de GOU dit jaar het nakijken. Door op de Derbyvlucht uit Melun opnieuw een kopprijs te pakken met de 'Melun 257' stelde hij het kampioenschap 2016 veilig. Duifkampioen werd de hier gekweekte 'Marga' 16-1248366.

Hulde voor Freek!

   
   
© Bram Scherpenzeel