Van de hier gekweekte jonge duiven die bij Freek Wagenaar aan de wedvluchten meededen maakte 'Prem' een wel héél mooie start.
Deze lichtkras doffer vloog op de eerste 5 jonge duivenvluchten even zoveel malen prijs. Op de eerste officieuze klokvlucht vanaf Venlo was het meteen goed raak met een 4e plaats van 433 duiven. Een prachtige 1:100 prijs ... om te beginnen

Op Roermond, een week later, zette 'Prem' zijn sprintkwaliteiten voort door van 1685 duiven als 18e te arriveren en een week later deed hij er nog een stevige schep bovenop door op Tongeren op de 7e plaats van 1449 duiven te eindigen. Een week later op Marche nam hij een beetje gas terug met een nette 154e plek van 1219 d., maar de week erop vanuit Chimay ging hij weer helemaal los met opnieuw een 7e plaats nu van 1055 mededingers. Met deze fantastische prestaties (waarvan 2x 1:200 en 1x 1:100) verdient deze snelheidsdoffer in 2018 een plaats in het kweekhok.

'Prem' is een puur kruisingsproduct uit succesvolle (voor)ouders. Zijn vader komt uit een jong van de zeer regelmatige dagfondduif '225' die dit jaar in zijn 5e levensjaar (weer) 5x prijs vloog op 5 dagfondvluchten x een dochter van de kampioensduif van Jan Groot Koerkamp. De moeder van 'Prem' is rechtstreeks afkomstig van Frank en Henk Jacobs uit Broekland uit hun 'Lottermankoppel' met 2x de befaamde 'Ringlose' van Günter Prange. Zie stamboom.

 

   

Laatste nieuws  

Nummers 1 en 2 van Gien beide taartduiven

Sommige liefhebbers zijn van mening dat duiven in hun geboortejaar goed opgeleerd moeten worden en veel vliegervaring moeten opdoen. Met deze stelling ben ik het in zoverre wel eens dat een gedegen leerschool als jonge duif grote voordelen heeft, echter dat het ook anders kan bewezen de eerste 2 aankomsten van Gien afgelopen zaterdag.

Lees meer...

Pluim voor teamgenoot Albert Hendriksen

Tijdens mijn plotselinge ziekenhuisopname eind februari stond Albert ogenblikkelijk en zonder aarzelen klaar om mijn duiven te verzorgen. Ruim 2 maanden lang heeft hij de hokken schoongemaakt, de kweek in banen geleid en de duiven dagelijks van al het nodige voorzien. Zonder zijn hulp was het kweek- en vliegseizoen 2018 geheel in duigen gevallen.

Ook op deze plaats wil ik Albert als teamgenoot en duivenvriend heel erg bedanken voor zijn dagelijkse gang naar de hokken en de uitmuntende verzorging!

Twee jonge uitblinkers naar kweekhok

'Regeren is vooruitzien'; een bekend gezegde dat ook geldt in de duivensport. Voor Team Freek Wagenaar betekent regeren ook investeren. En wel investeren in jonge kwekers. Twee toppers die dit jaar  als jonge duif uitmuntend presteerden bij Freek Wagenaar zijn 'Prem' en 'Jarno' - beide hier gekweekt.

Lees meer...
   
   
© Bram Scherpenzeel