Peronne 13-8-2017  De trend van seizoen 2016 wordt voortgezet. Opnieuw plaatst een hier gekweekte duif zich op TeleTekst voor het Team Freek Wagenaar. Werd vorig jaar al 2 maal een 5e plaats TeleTekstpositie behaald, dit jaar ging er nog een schepje bovenop en werd op de NPO vlucht uit Peronne de 1e plaats bemachtigd.

Na het optrekken van de ochtendnevel konden de duiven op deze 1e NPO vlucht om 9.15 uur in Peronne worden gelost. Met een wat veranderlijke wind die in Nederland zwak uit het noorden waaide was het lastig te voorspellen hoe laat de eerste aankomsten verwacht konden worden. In de zuidelijke regio's van de afdeling kwamen de eerste meldingen binnen en daaruit kon opgemaakt worden dat rekening gehouden moest worden met snelheden van wel zo'n 80 km per uur.

Om 13.23 uur kwam als een stip, precies uit de goede lijn volgens 'letter' Rinie die altijd als eerste van verre afstand de duiven ziet aankomen, een duif met ongelooflijke vaart op het hok af. Het bleek een kraswitpen en wel de 'Jarno' NL17-1813224. Dit jonge doffertje vloog al eerder enkele prijsjes waarvan twee weken terug een 27e van Marche tegen 1219 duiven. Maar nu op NPO Peronne een knalvroege. Met 1356 mpm (81 km p/u) was het de enige duif die in de noordelijke regio's van de afdeling die 1300 meter grens ruimschoots wist te overschrijden. Met meer dan 60 mpm voorsprong op nummer 2 wist de overwinnaar zich te plaatsen op de de 1e plaats van TeleTekst in de GOU Noord tegen 4790 duiven.

'Jarno' is gekweekt uit een koppel dat dit jaar voor het eerst 'op elkaar stond'. Beide ouderduiven hadden echter al bewezen over goede kweekkwaliteiten te beschikken. De vader is van het soort Ferry van Loo, de grote dagfondkampioen van 2006 uit Zutphen. De moeder is afkomstig van een duif aangeschaft bij Hein en Lucy van Es uit Spaubeek en gaf vorig jaar ook al een uitstekende nakomeling die een 1e vloog in de Kring vanuit Asse Zelik tegen 448 d.

Met deze TeleTekst overwinning krijgt 'Jarno' in 2018 een plaats in het kweekhok.

   

Laatste nieuws  

Twee jonge uitblinkers naar kweekhok

'Regeren is vooruitzien'; een bekend gezegde dat ook geldt in de duivensport. Voor Team Freek Wagenaar betekent regeren ook investeren. En wel investeren in jonge kwekers. Twee toppers die dit jaar  als jonge duif uitmuntend presteerden bij Freek Wagenaar zijn 'Prem' en 'Jarno' - beide hier gekweekt.

Lees meer...

Team Freek Wagenaar 4e hokkampioen jonge duiven GOU

Na een zeer succesvol 2016 waarin Freek kampioen werd van de totale GOU scoorde Team Freek Wagenaar ook in 2017 weer grandioos.

Lees meer...

Freek Wagenaar Kampioen Jonge Duiven GOU en Kampioen Asduif

Freek Wagenaar gaf alle jonge duivenspecialisten van de GOU dit jaar het nakijken. Door op de Derbyvlucht uit Melun opnieuw een kopprijs te pakken met de 'Melun 257' stelde hij het kampioenschap 2016 veilig. Duifkampioen werd de hier gekweekte 'Marga' 16-1248366.

Hulde voor Freek!

   
   
© Bram Scherpenzeel