De duif die afgelopen zaterdag als snelste van de GOU Noord werd afgevlagd de NL16-1248320, inmiddels gedoopt als 'Gieniale', is niet minder dan drie maal teruggekweekt naar de 'Wondere Dirk', één van de beste kweekdoffers die de wereldvermaarde 'Kleine Dirk' ooit voortbracht.

Gien 09-06-2018 - De tweede dagfondvlucht dit seizoen werd er één om niet meer te vergeten. Nog niet eerder in mijn duivenloopbaan werd zo'n grandioze uitslag neergezet. Met slechts 10 duiven mee werden in de afdeling GOU Noord maar liefst 2 TeleTekst plaatsen behaald en wel de nummers 1 en 5 tegen 2608 duiven.

Pithiviers 26-05-2018 - Twee zonen van kweekduivin de Bonte Wittik, de '225' en '226' hebben in de afgelopen jaren op de dagfond hun sporen ruimschoots verdiend. Beide nestgenoten deden op de vluchten nauwelijk voor elkaar onder en leverden een belangrijke bijdrage bij het behalen van de kampioenschappen op de dagfond de afgelopen jaren.

   

Laatste nieuws  

Nummers 1 en 2 van Gien beide taartduiven

Sommige liefhebbers zijn van mening dat duiven in hun geboortejaar goed opgeleerd moeten worden en veel vliegervaring moeten opdoen. Met deze stelling ben ik het in zoverre wel eens dat een gedegen leerschool als jonge duif grote voordelen heeft, echter dat het ook anders kan bewezen de eerste 2 aankomsten van Gien afgelopen zaterdag.

Lees meer...

Pluim voor teamgenoot Albert Hendriksen

Tijdens mijn plotselinge ziekenhuisopname eind februari stond Albert ogenblikkelijk en zonder aarzelen klaar om mijn duiven te verzorgen. Ruim 2 maanden lang heeft hij de hokken schoongemaakt, de kweek in banen geleid en de duiven dagelijks van al het nodige voorzien. Zonder zijn hulp was het kweek- en vliegseizoen 2018 geheel in duigen gevallen.

Ook op deze plaats wil ik Albert als teamgenoot en duivenvriend heel erg bedanken voor zijn dagelijkse gang naar de hokken en de uitmuntende verzorging!

Twee jonge uitblinkers naar kweekhok

'Regeren is vooruitzien'; een bekend gezegde dat ook geldt in de duivensport. Voor Team Freek Wagenaar betekent regeren ook investeren. En wel investeren in jonge kwekers. Twee toppers die dit jaar  als jonge duif uitmuntend presteerden bij Freek Wagenaar zijn 'Prem' en 'Jarno' - beide hier gekweekt.

Lees meer...
   
   
© Bram Scherpenzeel