Het vliegseizoen 2016 mag dan één van de moeilijkste seizoenen sinds jaren zijn geweest wat de weersomstandigheden aangaat, qua prestaties zijn we meer dan tevreden. Op de discipline waarop we ons helemaal toeleggen, de dagfond, werd in de club opnieuw de hoogste trede behaald. Zowel aangewezen als onaangewezen werden we kampioen dagfond met 3 vluchtoverwinningen, t.w. de snelste van Melun, Chateauroux en Issoudun.

De beste duif van het seizoen was de 'Bourges 245', een duivin die deze naam te danken heeft aan haar overwinning op Bourges vorig jaar. Dit jaar ging ze 12x de mand in en vloog daarvan 11x prijs (92% prijs) waarvan 4x op de dagfond met als beste prestatie op Melun: 1e van 89 d. (club) en 3e van 621 d. (Kring) en 18e van 1848 d. (Regio).

In de vereniging werd ze met voorsprong Asduif Dagfond, in de Kring 2e en in de Regio 10e met 4x prijs van de 5x mee.

De 'Bourges 245' werd net als alle andere duiven bij wijze van experiment het hele seizoen op nest gespeeld. Soms pakte dat goed uit zoals op Melun op 14 dagen broeden toen ze de eerste vloog en op Issoudun, ingekorfd op jongen van een week, opnieuw een eerste.
Toch bleven de resultaten achter ten opzichte van het dubbel weduwschapspel in vorige jaren. Zeker in de breedte werd nu wat minder gevlogen met lagere prijspercentages. Waren er vorig jaar vluchten bij van 75-80% prijs, dit jaar was 50% prijs 'slechts' de hoogste score. Het grote verschil zit in het vliegen bij huis. Vooral bij de duivinnen was dat merkbaar. Als weduwduivin trainden die makkelijk een uur en dat met hoge snelheid. Die gretigheid in training misten we nu, ook al werd de eerste vluchten de vlag gehanteerd. In 2017 zal dus weer teruggekeerd worden naar het dubbel weduwschapsysteem.

  • 'Bourges 245' Asduif dagfond bij Steeds Verder en 2e Duifkampioen Dagfond Kring 6 GOU Noord
  • Kampioen dagfond hok onaangewezen en aangewezen Steeds Verder
  • Tweede hokkampioen onaangewezen en vierde aangewezen Kring 6 GOU Noord

 

   

Laatste nieuws  

Freek Wagenaar Kampioen Jonge Duiven GOU en Kampioen Asduif

Freek Wagenaar gaf alle jonge duivenspecialisten van de GOU dit jaar het nakijken. Door op de Derbyvlucht uit Melun opnieuw een kopprijs te pakken met de 'Melun 257' stelde hij het kampioenschap 2016 veilig. Duifkampioen werd de hier gekweekte 'Marga' 16-1248366.

Hulde voor Freek!

Prachtige uitslag Freek Wagenaar

Asse Zellik 24-7-2016 - Bij Freek Wagenaar uit het Voorster buurtschap Appen deden de jonge duiven het afgelopen zondag uitstekend. Freek, die zich helemaal toelegt op wedstrijden met de junioren behaalde op de vierde jonge duivenvlucht vanaf Asse Zellik een fantastische uitslag met 3 duiven in dezelfde minuut aan kop. Het werd in Kring 6 van de GOU N-O: 1,2,3,15,16,17,18 enz.

Lees meer...

Jeroen Braakhekke uit Deventer weer nummer één.

Dat de '631' bij Jeroen vier weken geleden van Chateuadun een Regio overwinning haalde, was geen toevalstreffer . Dit bewees diezelfde doffer op Nationaal Chateauroux. Op die vlucht was hij opnieuw nummer één ...

Lees meer...
   
   
© Bram Scherpenzeel