Melun 3-9-2016 - Het was zaterdag erop of eronder. Haalt ie het of haalt ie het (net) niet? Nadat Freek Wagenaar met zijn jonge duiven op beide voorgaande NPO-vluchten formidabele prestaties had laten zien (3x een vermelding op TeleTekst) was de vlucht die nog steeds te boek staat als 'Derby der Jonge Duiven' extra spannend. Hoe zou de derbyvlucht uit Melun, die oorspronkelijk gepland stond voor een week eerder maar vanwege de hoge temperaturen werd afgelast, verlopen?

Opnieuw werd het een prachtige vlucht met weer een 1e prijs in de Kring en een 3e in de Regio. Dat Freek in 2016 heel goed op dreef is bewees hij afgelopen zaterdag opnieuw door zijn vijfde kringoverwinning binnen te halen. Maar dat was lang niet alles. Met deze vluchtoverwinning en fraaie score met de volgende aankomsten kan Freek Wagenaar aanstaande winter bij de huldigingen het allerhoogste schavotje bij de afdelingskampioenen gaan betreden. Het onaangewezen kampioenschap jonge duiven van de GOU valt hem te deel en ... eveneens de Asduif jong die van de totale afdeling met 7 x mee en alle vluchten prijs op nummer één eindigde.

De vluchtoverwinnaar was de 16-1248257 een hier gekweekte duif uit een zoon van de 'Goede Kweker 414' van Albert de Wilde. De moeder van de '257' is een kleindochter van de 'Lance', na de herstart in Twello mijn eerste werkelijk goede dagfondduif die in 2004 als jaarling een 6e NPO vanuit Bourges tegen 4656 d. vloog.

Asduif Jong werd de 16-1248366. Deze blauwband duivin werd eveneens hier gekweekt en is ingeteeld naar de 'Chantilly 194' de basisstamdoffer van het hok. Deze doffer werd in 2004 beste Vitesse- en Midfondduif in de landelijke competitie voor beginners en herstarters en werd ook de vader van de hierboven al genoemde 'Lance'. De 16-1248366 won bij Freek Wagenaar 7 prijzen op 7 inkorvingen (dus 100% prijs), waarvan 5x minimaal 1:10  en 2x 1:100. Op de NPO vlucht Laon kon ze vanwege leggen niet worden ingekorfd. Desondanks wist ze toch het Asduif kampioenschap in de wacht te slepen.

Ik wil Freek ook vanaf deze plaats van harte gelukwensen met zijn GOU kampioenschap Jong en het Asduifkampioenschap. Ik mocht getuige zijn van de aankomst van de duiven afgelopen zaterdag. Het was met een handvol duivenvrienden een gezellige en spannende middag samen met Freek, José, moeder Toos (zoals Freek zijn moeder steeds aanspreekt in ons bijzijn) en haar trouwe keeshondje wiens naam me is ontgaan.

Freek nogmaals gefeliciteerd en bedankt voor de prettige samenwerking, ook dit seizoen!

 

 

   

Laatste nieuws  

Freek Wagenaar Kampioen Jonge Duiven GOU en Kampioen Asduif

Freek Wagenaar gaf alle jonge duivenspecialisten van de GOU dit jaar het nakijken. Door op de Derbyvlucht uit Melun opnieuw een kopprijs te pakken met de 'Melun 257' stelde hij het kampioenschap 2016 veilig. Duifkampioen werd de hier gekweekte 'Marga' 16-1248366.

Hulde voor Freek!

Prachtige uitslag Freek Wagenaar

Asse Zellik 24-7-2016 - Bij Freek Wagenaar uit het Voorster buurtschap Appen deden de jonge duiven het afgelopen zondag uitstekend. Freek, die zich helemaal toelegt op wedstrijden met de junioren behaalde op de vierde jonge duivenvlucht vanaf Asse Zellik een fantastische uitslag met 3 duiven in dezelfde minuut aan kop. Het werd in Kring 6 van de GOU N-O: 1,2,3,15,16,17,18 enz.

Lees meer...

Jeroen Braakhekke uit Deventer weer nummer één.

Dat de '631' bij Jeroen vier weken geleden van Chateuadun een Regio overwinning haalde, was geen toevalstreffer . Dit bewees diezelfde doffer op Nationaal Chateauroux. Op die vlucht was hij opnieuw nummer één ...

Lees meer...
   
   
© Bram Scherpenzeel