Nanteuil le Haudouin 13-8-2016 - Voor de tweede week op rij behaalt clubgenoot Freek Wagenaar uit Voorst een prachtige TeleTekstplaats. Opnieuw is het een duifje van ons kweekhok dat dit voorjaar naar Freek verhuisde om daar haar kunnen op de vluchten te laten zien. Was het vorige week de '361', nu was het de '362' die de kroon spande met een vermelding op TeleTekst.

De teletekstprijswinnaar met het ringnummer 16-1248362 is een duivinnetje dat sterk in lijn gekweekt is naar de fabuleuze 'Wondere Dirk' van Anton Ruitenberg. Niet minder dan 3 x is deze sublieme kweekdoffer in de stamboom terug te vinden, gekruist met nakomelingen uit eveneens bewezen kweekduiven als de 'Ché' (Eijerkamp), de 'Kannibaal' (van Dyck) en de zus van de 402 van Hubert Schroyens uit Itegem (B).

De vader van de '362' is een nog jonge kweekdoffer aangekocht bij Hein en Lucie van Es uit Spaubeek, een fors gebouwde karakterduif uit een kleinzoon van de 'Ché', de 'Kannibaal' en een dochter van de 'Wondere Dirk' x Belg 08-6316120 die een zus is van de 402 van Schroyens, één van de succesvolle kweeksters bij Anton Ruitenberg.
De moeder van de '362'  komt van Albert de Wilde uit IJsselmuiden, uit een zoon van de 'Flying Gold' (2e Nat. Vitessekampioen en 2e Duifkampioen WHZB 2006) gekruist met kinderen en kleinkinderen van de 'Wondere Dirk'.

De '362' bewijst ook hier de ijzersterke erfkracht van de 'Kleine Dirk' via zijn zoon de 'Wondere Dirk'. Ze vloog afgelopen weekend voor de 4e x keer prijs met 14 dagen terug op Asse Zellik een 15e in de Kring tegen 448 duiven. Nu op Nanteuil werd het de Kringoverwinning tegen 246 d., de 2e in de Regio tegen 1037 d. en de 5e met TeleTekst (GOU-Noord) tegen 2102 duiven.

Opnieuw gefeliciteerd Freek! 

 

   

Laatste nieuws  

Freek Wagenaar Kampioen Jonge Duiven GOU en Kampioen Asduif

Freek Wagenaar gaf alle jonge duivenspecialisten van de GOU dit jaar het nakijken. Door op de Derbyvlucht uit Melun opnieuw een kopprijs te pakken met de 'Melun 257' stelde hij het kampioenschap 2016 veilig. Duifkampioen werd de hier gekweekte 'Marga' 16-1248366.

Hulde voor Freek!

Prachtige uitslag Freek Wagenaar

Asse Zellik 24-7-2016 - Bij Freek Wagenaar uit het Voorster buurtschap Appen deden de jonge duiven het afgelopen zondag uitstekend. Freek, die zich helemaal toelegt op wedstrijden met de junioren behaalde op de vierde jonge duivenvlucht vanaf Asse Zellik een fantastische uitslag met 3 duiven in dezelfde minuut aan kop. Het werd in Kring 6 van de GOU N-O: 1,2,3,15,16,17,18 enz.

Lees meer...

Jeroen Braakhekke uit Deventer weer nummer één.

Dat de '631' bij Jeroen vier weken geleden van Chateuadun een Regio overwinning haalde, was geen toevalstreffer . Dit bewees diezelfde doffer op Nationaal Chateauroux. Op die vlucht was hij opnieuw nummer één ...

Lees meer...
   
   
© Bram Scherpenzeel