In een terugblik op het seizoen 2016 zijn we dik tevreden over de prestaties van de hier gekweekte jonge duiven.

Zoals bekend kweekten we dit jaar 40 jonge duiven die in april verhuisden naar de hokken van Freek Wagenaar. De permanente aanwezigheid van roofvogels (m.n. de haviken) betekent een enorme prikkel voor Freek om hier inventief mee om te gaan, iets wat hem dit jaar bijzonder goed is gelukt. In zijn regelmatig verschijnende stukjes die op de website van Albert Hendriksen gepubliceerd worden in de rubriek 'Hoop, geloof en liefde' kunt u hier van alles over lezen. Zie www.alberthendriksen.com

Het vliegseizoen 2016 mag dan één van de moeilijkste seizoenen sinds jaren zijn geweest wat de weersomstandigheden aangaat, qua prestaties zijn we meer dan tevreden. Op de discipline waarop we ons helemaal toeleggen, de dagfond, werd in de club opnieuw de hoogste trede behaald. Zowel aangewezen als onaangewezen werden we kampioen dagfond met 3 vluchtoverwinningen, t.w. de snelste van Melun, Chateauroux en Issoudun.

Melun 3-9-2016 - Het was zaterdag erop of eronder. Haalt ie het of haalt ie het (net) niet? Nadat Freek Wagenaar met zijn jonge duiven op beide voorgaande NPO-vluchten formidabele prestaties had laten zien (3x een vermelding op TeleTekst) was de vlucht die nog steeds te boek staat als 'Derby der Jonge Duiven' extra spannend. Hoe zou de derbyvlucht uit Melun, die oorspronkelijk gepland stond voor een week eerder maar vanwege de hoge temperaturen werd afgelast, verlopen?

Nanteuil le Haudouin 13-8-2016 - Voor de tweede week op rij behaalt clubgenoot Freek Wagenaar uit Voorst een prachtige TeleTekstplaats. Opnieuw is het een duifje van ons kweekhok dat dit voorjaar naar Freek verhuisde om daar haar kunnen op de vluchten te laten zien. Was het vorige week de '361', nu was het de '362' die de kroon spande met een vermelding op TeleTekst.

   

Laatste nieuws  

Freek Wagenaar Kampioen Jonge Duiven GOU en Kampioen Asduif

Freek Wagenaar gaf alle jonge duivenspecialisten van de GOU dit jaar het nakijken. Door op de Derbyvlucht uit Melun opnieuw een kopprijs te pakken met de 'Melun 257' stelde hij het kampioenschap 2016 veilig. Duifkampioen werd de hier gekweekte 'Marga' 16-1248366.

Hulde voor Freek!

Prachtige uitslag Freek Wagenaar

Asse Zellik 24-7-2016 - Bij Freek Wagenaar uit het Voorster buurtschap Appen deden de jonge duiven het afgelopen zondag uitstekend. Freek, die zich helemaal toelegt op wedstrijden met de junioren behaalde op de vierde jonge duivenvlucht vanaf Asse Zellik een fantastische uitslag met 3 duiven in dezelfde minuut aan kop. Het werd in Kring 6 van de GOU N-O: 1,2,3,15,16,17,18 enz.

Lees meer...

Jeroen Braakhekke uit Deventer weer nummer één.

Dat de '631' bij Jeroen vier weken geleden van Chateuadun een Regio overwinning haalde, was geen toevalstreffer . Dit bewees diezelfde doffer op Nationaal Chateauroux. Op die vlucht was hij opnieuw nummer één ...

Lees meer...
   
   
© Bram Scherpenzeel